Цікаві факти

Самі дивовижні факти про незграбних панд

01.12.2017

Цікавий факт про найдовший язик серед собак

20.11.2017

Цікаві факти про мистецтво стрижки верблюдів

09.11.2017

Сніговий барс відноситься до підродини великих кішок. Часто тварина плутають з леопардом і це не дивно – забарвлення шерсті і габарити практично однакові. Але на цьому подібності закінчуються…

Де вони мешкають?

Снігові барси проживають на території з суворим холодним кліматом. Ці надзвичайно красиві кішки населяють Тибет, Гімалаї, Алтаю і Тянь-Шань. Тварини віддають перевагу високогір’ї з оголеними скелями, але взимку снігові барси спускаються до густих лісах.

Ці сріблясто-сірі плямисті кішки воліють самотність. Тварини ведуть переважно осілий спосіб життя. Снігові барси живуть в печерах або буреломах.

Спосіб життя

Незважаючи на суворий і гордий вигляд, ці загадкові істоти рідко проявляють агресію по відношенню до своїх родичів. У розпорядженні кожного барса є масштабна територія, тому проблеми її поділу не виникає.

Ця чудова кішка – чудовий мисливець. Снігові барси пильно вистежують гірських козлів і баранів. Але якщо в полі зору тварини потрапив дрібний гризун або птах, воно не відмовиться від такого видобутку. Забарвлення хутра дозволяє барсу маскуватися і раптово нападати на жертву.

Котячі, які проживають в Тибеті і Гімалаях, спаровуються круглий рік. Їх памірську і алтайські родичі – тільки в лютому. У шлюбний період самці видають владне, але в той же час ніжний нявкання.

Самки виношують дитинчат протягом 3 місяців. Середньостатистичний приплід – 4 кошеня. Мати виховує дітей до року – навчає їх мистецтву полювання і виживання.

Головним ворогом сніжного барса є людина. Популяція тварин невблаганно скорочується із-за того, що люди часто полюють на них з метою видобутку пишного хутра. Офіційно полювання на снігових барсів заборонена, проте браконьєрів це не зупиняє…